«حمله به نوار غزه و طولانی شدن این حملات، هزینه هایی را به اسرائیل تحمیل می کند که تهدیدی برای آینده اقتصادی اسرائیل است. این هزینه ها در شرایطی که اسرائیل به شدت تحت تاثیر بحران اقتصادی جهانی، با مشکلات مالی روبه روست، عاقبت زمینه را برای سقوط چارچوب اقتصادی اسرائیل فراهم خواهد کرد.» بابک اسماعیلی دهنه سری. عضو انجمن اقتصاددانان ایران
بخشی از اعترافات مهم روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در جریان جنگ 22 روزه غزه است که پس از گذشت بیش از یک ماه از پایان جنگ و شکست رژیم صهیونیستی، عینیت یافته و سبب شده تا اقتصاد اسرائیل که طی سالهای 2003 تا 2007 میلادی رشدی سالانه 5 درصدی را تجربه می کرد، شاخص رشد اقتصادی 4.1 درصدی در سال 2008 را شاهد باشد.
براساس پیش بینی کارشناسان، در سال 2009، رژیم صهیونیستی رشد اقتصادی کمتر از یک درصد را پیش رو خواهد داشت.
بنابر آمار منتشر شده توسط یکی از منابع وابسته به وزارت دارایی رژیم صهیونیستی جنگ 22 روزه غزه هزینه های بسیاری را به اقتصاد این رژیم وارد کرده است. گزارشها حاکی ازآن است که میزان هزینه مجهز کردن یک نظامی ذخیره در اسرائیل به 450 شیکل (هر دلار معادل 4.6 شیکل) می رسد که بدین ترتیب هزینه تجهیز 50 هزار نظامی ذخیره با تغذیه و سایر هزینه های مربوطه به 230 میلیون شیکل(50 میلیون دلار) می رسد. به گفته مقامات رژیم صهیونیستی ارتش اسرائیل تنها در هفته نخست تجاوز و کشتار فلسطینیان در غزه، هزینه ای بالغ بر 700 میلیون شیکل (152 میلیون دلار) را به اقتصاد در حال رکود این رژیم تحمیل کرده است. این در حالی است که بودجه در نظر گرفته شده برای چنین اموری در این رژیم 800 میلیون شیکل بوده است. بدین ترتیب ارتش اسرائیل 2.5 میلیارد شیکل (حدود 750 میلیون دلار) بیشتر از بودجه پیش بینی شده را صرف کشتار مردم غزه کرده است که این موضوع در کنار خساراتی که نیروهای مقاومت از طریق شلیک موشک های خود به مناطق «اشدود» و «بئرالسبع» وارد کرده اند سبب شده تا کسری بودجه این رژیم در سال 2009 به مبلغی حدود 53 میلیارد شیکل (12میلیارد دلار) برسد.
به اذعان مقامات بانک مرکزی رژیم صهیونیستی، صادرات اسرائیل که به تنهایی 45 درصد GDP این رژیم را تشکیل می دهد به شدت کاهش یافته و کاهش تقاضا برای کالاهای صادراتی این رژیم، تل آویو را دچار بحران شدیدی کرده است. در این میان تاثیر فتوای رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای، مبنی بر تحریم کالاهای اسرائیلی ضربه شدیدی را بر صادرات این رژیم وارد ساخته که به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس تحریم واردات و خرید و فروش کالاهای صهیونیستی توسط رهبر انقلاب اسلامی ایران سبب شده تا در روند صادرات اسرائیل به کشورهای جهان به شدت اختلال ایجاد شود و منابع اسرائیلی از تاثیرات عمیق این فتوا بر اقتصاد رژیم صهیونیستی خبر دهند.
ماهنامه اقتصادی Challenge رژیم صهیونیستی چندی پیش در گزارشی از وضعیت اقتصادی این رژیم نوشت: اسرائیل کشور یهودیان نیست، بلکه سرزمینی در اختیار 19 خانواده صهیونیست است که 70 میلیارد دلار معادل 88 درصد از بودجه ملی رژیم صهیونیستی را در اختیار دارند.
به گزارش این ماهنامه شاخص ضریب جینی این رژیم همواره در حال بزرگ شدن است، به طوری که از 0.222 در سال 1982 به 0.392 در سال 2005 رسیده که بدین ترتیب میزان نابرابری ها به شدت افزایش یافته که این موضوع پس از شکست رژیم صهیونیستی به مقاومت اسلامی لبنان در سال 2006 و شکست در جنگ 22 روزه در سال جاری به شدت تشدید شده است.
از دیگر سو جنگ اخیر غزه و کشتار وحشیانه رژیم کودک کش اسرائیل، به صنعت گردشگری این رژیم نیز صدمات جبران ناپذیری وارد ساخته است و صنعت گردشگری اسرائیل را که در گذشته رونق خوبی را شاهد بود و حتی در سال 2008، حدود 3 میلیون گردشگر را جذب کرده بود، با چالش جدی روبه رو ساخته است به گونه ای که هم اکنون و پس از جنگ غزه با توجه به تصویر نامطلوبی که از کشتار زنان و کودکان مظلوم و بی دفاع فلسطینی در جهان مخابره شد کمتر گردشگری در حال حاضر تمایل سفر به سرزمین های اشغالی را دارد.
شاخص بازار صنایع داخلی اسرائیل نیز طی سال جاری کاهش 40درصدی را شاهد بوده و بازار بورس تل آویو نیز 38درصد تنزل یافته است. نرخ بیکاری این رژیم نیز به طور چشمگیری افزایش یافته به طوری که وزارت کار رژیم صهیونیستی اعلام کرده است تنها در ماه آگوست سال جاری بیش از 19هزار نفر به جمعیت بیکاران این رژیم اضافه شده که از این تعداد تنها یک هزار نفر سربازانی هستند که پس از اتمام دوره سربازی در یافتن شغل، ناموفق بوده اند.
آنچه بدان اشاره شد تنها بخش کوچکی از اقتصاد تار عنکبوتی رژیم صهیونیستی است که به شدت قابل تامل و حاکی از فروپاشی اقتصاد رژیمی است که روزی در فکر تسلط بر بخش بزرگی از این کره خاکی بود.
هر چند طبق برآوردهای صورت پذیرفته، هزینه جنگ 3 هفته ای غزه برای رژیم کودک کش اسرائیل، معادل هزینه یک روز جنگ آمریکا در عراق است، اما پس لرزه های این جنگ نابرابر، بر کل اقتصاد این رژیم پوشالی به شدت آسیب وارد کرده و آینده سیاسی این رژیم را نیز در آینده ای نزدیک، دستخوش تغییراتی تاثیرگذار خواهد ساخت.
روزنامه کیهان. یکشنبه 4 اسفند 1387 - شماره 19308